Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/siervascj.net/web/wp-includes/plugin.php on line 600 UNIÓ DE SUPERIORES GENERALS A ROMA - Serventes del Sagrat Cor de Jesús Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/siervascj.net/web/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/siervascj.net/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5843
938 852 752

Del 9 al 13 de maig va tenir lloc a Roma la XX Assemblea Plenària de la Unió Internacional de les Superiores generals: ens reunim 870 religioses, capdavanteres de moltes Congregacions femenines de vida apostòlica, procedents de tots els continents, entorn del tema “Teixint la Solidaritat Global per a la Vida”.

Els desafiaments sobre els quals reflexionem van girar al voltant d’alguns “signes dels temps”, com la Terra-casa comuna, les perifèries existencials i socials (immigració, tracta, pau) i la resposta apostòlica com a dones consagrades.

En les reflexions ens van ajudar les germanes: Carmen Sammut (President de la UISG), Patricia Murray (Secretària executiva de la UISG), Carol Zinn, Mary Sujita i Marian Ambrosio.
Hi ha tres xerrades que van ser molt importants per a mi:

-Teixint la solidaritat global per a la vida del Món de la Hna. Carol Zinn. SSJ
-Solidaritat per a la vida en la Perifèria de la Hna. Mary Sujita. SND
-Per viure i donar testimoniatge com a religioses de vida apostòlica de la Hna. Marían Ambrosio, IDP.

El 12 de Maig, el Papa Francisco es va trobar amb totes nosaltres a l’Aula Pablo VI. La conversa que va mantenir es va desenvolupar d’una manera informal amb una sèrie de preguntes i respostes que es van centrar en la inserció de les dones en la vida de l’Església i el paper, la missió i les dificultats de les consagrades i de la Unió de Superioras Generals.

Dono gràcies a Déu i a la Congregació per l’oportunitat de participar en aquesta trobada, per la meva suposa una oportunitat de renovació i de guia per saber per on van les Congregacions i per on hem de caminar.

Gna. Isabel Diez