Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/siervascj.net/web/wp-includes/plugin.php on line 600 I SIMPOSI INTERNACIONAL D’EDUCACIÓ. BARCELONA - Serventes del Sagrat Cor de Jesús Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/siervascj.net/web/wp-includes/plugin.php on line 600 Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/siervascj.net/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5843
938 852 752

Paulo Freire (1921-1997): “L’educació no canvia el món, canvia a les persones que canviaran el món”.

professors simposi bcn

     Durant la setmana del 4 al 8 de juliol de 2016, tretze professors de tres escoles de les Serventes del Sagrat Cor de Jesús de Barcelona, hem participat en el primer Simposi sobre Innovació i Canvi en l’Educació del segle XXI.

      Els organitzadors han estat els jesuïtes del camp educatiu i la Universitat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, de Blanquerna (Universitat Ramon Llull de Barcelona).

      Cinc dies d’intens treball, escoltant moltes persones del món educatiu i veient l’experiència d’escoles innovadores d’Infantil, Primària i Secundària, que estan ja immerses en una nova forma d’educar: l’educació del segle XXI.

      El canvi i la innovació educativa és necessària; ja està aquí entre nosaltres; no podem passar de llarg. L’educació s’ha de transformar per despertar de nou las ganes d’aprendre per part del alumnes i d’ensenyar per part del professorat. Ens han parlat d’una educació més integral de la persona: cognitiva, emocional, espiritual i en valors; una educació de tots i per a tots. Una escola molt inclusiva i oberta, que compta amb els docents, els alumnes, els pares i mares i l’entorn. Un sistema educatiu il·lusionant, motivant, creatiu, autònom… que provoca la transformació de la mateixa persona i de tota la societat. Una educació més centralitzada en el autoaprenentatge del alumne (learning by doing), que treballa en equip cooperatiu i en xarxa, que utilitza projectes interdisciplinaris i reptes personals. Una educació animada per un bon lideratge, un equip directiu cohesionat, il·lusionat, i disposat a enganxar a totes les persones que formen part de l’escola, en aquest projecte comú. Aquest canvi educatiu comença canviant la nostra mirada i la nostra forma d’entendre el que fins ara havíem conegut sobre l’educació … Aquest canvi necessita molta reflexió, disponibilitat de temps i paciència per part de tots.

Solament junts, treballant en xarxa, compartint experiències… així ho farem possible”.

simposi educació