938 852 752

Nen/a 1: Bon dia germana, què estem celebrant avui?

Germana: Avui, 2 de febrer, la Congregació de les Serventes del Sagrat Cor de Jesús, va a complir els 126 anys des que Joan Collell va iniciar la Petita Obra del Sagrat Cor.

Nen/a 2: Germana, ens ajuda a recordar qui era en Joan Collell?

Germana: En Joan tenia vint-i-set anys quan va a fundar la Congregació a la ciutat de Vic, havia acabat els seus estudis i ja treballava. Era capellà a l’església de la Pietat i mestre del Seminari de Vic. Li agradava parlar amb la gent i l’escoltava amb atenció, per això, sabia bé el que els passava.

Nen/a 1: Era molt jove per ser tan savi… Germana, a la ciutat de Vic, en Joan, a quines persones estimava més?

Germana: En Joan era un home molt sensible socialment, inquiet i preocupat pel que més patien: coneixia noies que treballaven a les fàbriques fins a catorze hores cada dia i tot i així, el seu sou era tan baix que no els arribava per menjar o escalfar-se a l’hivern, no hi havia mesures de seguretat ni d’higiene i moltes es posaven malaltes.

Nen/a 2: Em sembla un home bo i just… i de gran cor!

Germana: Sí, era un home bo i humil. En Joan també sabia que molts nens i nenes es quedaven sols a casa mentre els pares treballaven; i es preguntava: qui educarà aquests cors? Què puc fer jo per ajudar aquestes noies i aquests infants?

Nen/a 1: En Joan em recorda a Jesús de Natzaret…

Germana: Sí, en Joan que estimava Jesús i volia ser com ell, un home bo, just i compromès amb la realitat, va decidir crear un grup de dones, les Serventes del Sagrat Cor, perquè ajudessin aquestes noies, les cuidessin, els procuressin una feina digna i eduquessin els seus fills. I va ser així com es va crear la nostra escola i avui tots nosaltres podem ser aquí!

Nen/a 2: Bravo per Joan Collell i felicitats germanes!

Nen/a 1: Joan, actuava des de la pau i la justícia pels més vulnerables…. Tu? Vols ser una persona de pau?

 Nen/a 2: Deixa que la pau i la justícia siguin la teva forma de viure i actuar! Comença avui!